In het Nederlands Tandartsenblad van maart 2017 heeft u een artikel kunnen lezen van Dentalsil met hierin het verhaal en aanbod over nitril en latex handschoenen zonder schadelijke inhoudstoffen.

Lees het verhaal nogmaals:

Verontrustend gezondheidsrisico binnen het aanbod van latex en nitril handschoenen

Latex en nitril handschoenen bieden aan de ene kant bescherming, maar aan de ander kant kunnen ze ook de oorzaak zijn van allergieën en andere gezondheidsrisico's.

Hoe is het mogelijk dat een soortgelijk product goedkoper is bij een andere leverancier/fabrikant?

Doorgaans bij voordelig geprijsde nitril of latex handschoenen wordt er gebruik gemaakt van een goedkope accelerator zoals Thiu(r)am, welke dient voor een sneller vulkanisatie proces ofwel een snellere productie. Bij dit proces wordt carcinogene (kankerverwekkende) nitrosamine in de handschoen gevormd, welke door huidcontact kan worden opgenomen.

Zie het artikel in DENTZ (2016-1) of informeer u bij www.wikipedia.de (zoekterm: Thiuam of Thiuram).

Bij de betere acceleratoren DIXP en ZDNC (disopropyl-xanthogeen-polysulfide en zink-disononyl-dithiocarbamaat)  is, zoals in de Dentalsil handschoenen, door klinische studies wetenschappelijk aangetoond dat ze geen gezondheidsrisico vormen. Bovendien ondergaan onze latex en nitril handschoenen bij het produceren een extra behandeling. De extra polymerisatie zorgt voor een betere grip en de chlorisatie zorgt voor de verdichting van de oppervlakte. Dit alles voor een beter en veilig draag comfort.  

In onze branche worden handschoenen dagelijks gedragen, een beroepsleven lang! Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn om potentiële risico's tot een minimum te reduceren. Met onze handschoenen bent u daarvan verzekerd.

Al onze medische producten waaronder, nitril en latex handschoenen worden Thiuram vrij geproduceerd.

Bij de productie met Thiuram ontstaan gevaarlijke kankerverwekkende nitrosaminen in de handschoenen. Bij intensief gebruik wordt het verwaarloosbare kanker-risico overschreden en is er ook risico voor allergieën en leverschade.

Voorbeelden

Een wetenschappelijk artikel in het blad CONTACT DERMATITIS waaraan wereldwijd bekende dermatologen hebben meegewerkt, zoals o.a. Dr. An Goossens van de Universiteit van Leuven, staan de risico’s van chemische residuen in nitril handschoenen beschreven.

Allergische reacties op non-latex handschoenen zijn te wijten aan de chemische stoffen die als versnellers gebruikt worden tijdens de productie van synthetische, en ook natuurrubber, latex handschoenen. Men gelooft dat versnellers, zoals carbonaten en thiuramen, een allergie Type IV reactie op deze chemicaliën veroorzaken. Veel voorkomende producten welke dagelijks in onze sector wordt gebruikt waar ook thiuram in verwerkt kan zijn o.a.:  het elastiek in de mondkapjes, mengtips.

Handschoengebruikers die gevoelig zijn voor thiuramen kunnen als beste alternatief de latex of nitril handschoenen van Dentalsil gebruiken.

Dentalsil is gespecialiseerd in producten voor de medische sector, die minder of geheel niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker en de patiënt.

Probeer het zelf direct bestellen of meer informatie KLIK op de button onderaan de pagina.

Prijs per handschoen slechts € 0,05

Handschoenen al vanaf 1 los doosje (á 150 stuks) te bestellen! Nu tijdelijk kennismakingsprijs.